Inici |   Coneixeu-nos   |   Novetats   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Esteu a Arqueonet.net > Enllaços

En aquest apartat trobareu tota una sèrie d'enllaços, classificats per categories, a diferents llocs web relacionats amb el món de la cultura, la història i l'arqueologia. Aneu-hi entrant, ho anem actualitzant.

Museus

 

British Museum

La Pedra de Rosetta, el colós de Ramsès II, les caceres de lleons de Nínive, els toros alats de Khorsabad, els tresors de les Tombes Reials d’Ur… i moltíssimes altres peces ens il·lustren sobre el passat de les primeres civilitzacions de la Història en el Brtitish Museum.

Accés al lloc web

Museu del Louvre

El Pati de Khorsabad, el Codi de Hammurabi, els primers escrits de la història, l’escriba assegut, Akhenaton i Nefertiti, o les meravelloses pintures de la Tomba de Seti I són algunes de les milers d’extraordinàries peces reunides en aquest temple de l’art.

Accés al lloc web

Neues Museum de Berlin

En aquest museu renovat recentment trobareu una magnífica col·lecció d’art egipci. Hi podreu trobar peces com el fantàstic bust de Nefertiti (entre moltes altres peces de l’època d’Amarna), la Porta de Kalabsha o els esplèndits retrats d’El Fayum.

Accés al lloc web

Pergamon Museum de Berlin

Peces com la sensacional Porta d’Ishtar i l’Avinguda processional de Babilònia, l’Altar de Pèrgam i la Porta del Mercat de Milet, formen la col·lecció d'aquest magnífic museu.

Accés al lloc web

Museu Egipci de Torí

El Museu Egipci de Torí és el segon museu d’art egipci més important del món després del d’El Caire. La col·lecció reunida durant els segles XIX-XX és extraordinària, tant pel volum com per la temàtica, ja que hi trobem molts objectes de vida quotidiana provinents de l’excavació realitzada a càrrec de l’arqueòleg italià Schiaparelli al poblat dels artesans de Deir el Medina.

Accés al lloc web

Oriental Museum de Chicago

'The Oriental Institute Museum' és un aparador de renom mundial per la història, l'art i arqueologia de l'antic Pròxim Orient. El museu mostra objectes recuperats per les excavacions de l'Institut a les galeries permanents dedicades a l'antic Egipte, Núbia, Pèrsia, Mesopotàmia, Síria, Anatòlia i l'antic emplaçament de Meguidó, així com la rotació d'exposicions especials.

Accés al lloc web

Metropolitan Museum de Nova York

El Metropolitan Museum of Art és un dels més grans del món. Les seves col·leccions inclouen més de dos milions d'obres d'art que abasten cinc mil anys de cultura del món, des de la prehistòria fins al present i de tots els indrets del Món.

Accés al lloc web

The Ashmolean Museum d’Oxford

El 'Ashmolean Museum of Art and Archaeology' està a Oxford, Anglaterra, i és el primer museu universitari. El seu primer edifici fou construït entre 1678 y 1683. El més destacat de la col·lección són diverses estàtues i objectes de l'Antic Egipte, des de l'època predinàstica, la col·lección minoica de Arthur Evans, la més gran fora de Creta, entre d'altres...

Accés al lloc web

Museum of Fine Arts de Boston

El 'Museum of Fine Arts' de Boston és un dels museus més grans dels Estats Units i conté la segona col lecció permanent més gran en l'hemisferi occidental, després de la del Museu Metropolità d'Art a Nova York. Algunes de les obres destacades d'aquest museu són les antiguitats egípcies, incloent escultures, sarcòfags i joieria, pintura europea antiga, pintura impressionista, etc...

Accés al lloc web

The Virtual Museum of Iraq

En el Museu Virtual de l'Iraq podeu recórrer online les etapes principals del desenvolupament històric i les civilitzacions culturals que vivien a Mesopotàmia.

Accés al lloc web

The Global Egyptian Museum

Segon es calcula, hi ha més de 2 milions d'objectes de l'antic Egipte escampats en unes 850 col.leccions públiques, disperses en 69 països de tot el món. Aquest lloc web pretén reunir les peces en un museu virtual global, que pot ser visitat en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

Accés al lloc web

Museu d’Arqueologia de Catalunya

El MAC és un museu en xarxa format per diverses seus i jaciments, els més destacats dels quals són: els museus arqueològics de Barcelona i Girona, la ciutat grecoromana d’Empúries, el conjunt històric d’Olèrdola, el jaciment ibèric d’Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i els poblats ibèrics de Molí d’Espígol (Tornabous), entre d'altres ...

Accés al lloc web

Museu Egipci de Barcelona

El fons del Museu Egipci de Barcelona és monogràfic de l’antic Egipte i dóna a conèixer una col·lecció privada formada per unes mil peces. Aquesta col·lecció permet una aproximació a la vida i els costums de l’antiga civilització egípcia.

Accés al lloc web

Museu de l’Orient Bíblic de Montserrat

El Museu de Montserrat mostra la part més important del patrimoni artístic de l’Abadia de Montserrat, del qual en formen part col·leccions d'art egipci, mesopòtàmic, art modern i avanguardista. Especial menció mereix l'àmplia col·lecció de materials de l'Orient Bíblic i tauletes amb escriptura cuneïforme.

Accés al lloc web

 

Turisme

 

Turisme d'Egipte

Pàgina oficial de Turisme d'Egipte, on hi trobareu molta informació sobre aquest  país.

Accés al lloc web

Disfruta Egipto

Guia d'Egipte Online, on hi trobareu força informació pràctica per viatjar a Egipte: història, gastronomia, compres, ciutats, temples ...

Accés al lloc web

Turisme de Síria

Pàgina oficial del Ministeri de Turisme de Síria, on hi trobareu molta informació d'aquest país.

Accés al lloc web
Arqueotur 'Arqueotur-Red de Turismo Arqueológico' és un projecte impulsat per professionals del sector arqueològic i turístic, coordinat per la Universitat de Barcelona i la xarxa IBERTUR. En aquesta pàgina trobareu tot de recursos per planificar i portar a terme el vostre viatge de caire arqueològic. Accés al lloc web

 

Pàgines de divulgació

 

Amigos de la Egiptología

'Amigos de la Egiptología' és un web que té com a meta contribuïr a la difusió de la Egiptología aprofitant els recursos tècnics ofereix la Xarxa, per crear un espai on els amants de la egiptologia puguin comunicar-se i mantenir un contacte directe.

Accés al lloc web

Egiptomanía

'Egiptomania.com' és un portal d'egiptologia amb diferents seccions com la d'escriptura jeroglífica, art, literatura, piràmides, història del antic Egipte...

Accés al lloc web

Inici  |  Coneixeu-nos  |  Equip  |  Activitats  |  Col·laboracions  |  Enllaços  |  Contacte  |  Novetats  |  Agenda  |  Recursos

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352