Inici |   Coneixeu-nos   |   Novetats   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Esteu a Arqueonet.net > Viatges d'autor

Viatges d'autor

El concepte 'Viatges d'autor' d'Arqueonet

Arqueonet es caracteritza per donar a conèixer la història i les cultures d’una forma diferent a l'habitual: amb dinamisme, rigorositat i a l’abast de tothom. I els viatges no s'escapen d'aquesta filosofia. El nostre equip de reconeguts professors especialistes dissenyen rutes originals, fora dels circuits turístics habituals, i ens acompanyen durant el viatge apropant-nos a les cultures que visitem d'una manera amena i divulgativa alhora que formativa. Així mateix comptem amb el recolzament de les millors agències col·laboradores que ens garanteixen tot un seguit d'exclusius serveis per a gaudir al màxim del viatge.

 

Convertiu el vostre viatge en quelcom més

i gaudiu d’una experiència diferent

tot coneixent els orígens de la nostra història.

 

Si voleu continuar entrant en el nostre concepte, us recomanem que doneu una ullada als programes dels viatges que hem anat fent fins ara i també als àlbums de fotos de cadascun d'ells.

 

Viatges 2014   |   Viatges 2015   |   Viatges 2016   |   Viatges 2017

 

Serveis d'autor

En general, els viatges d'autor d'Arqueonet sempre inclouen els següents serveis:

  • Selecció de les millors agències de viatges organitzadores
  • Trobada prèvia del grup que viatjarà, unes tres setmanes abans de la sortida, en la que es fa una xerrada de presentació per part del professor especialista i es resol personalment qualsevol dubte cultural o pràctic
  • Curs previ sobre la cultura que es visitarà, en funció de la programació de cursos de l'Aula Arqueonet
  • Dossier cultural en format digital en pen drive, descarregable a PC's, netbooks, tablets, smartphones, ...
  • Guiatge d'un professor especialista amb amenes xerrades in situ durant el viatge i altres sorpreses

Informació i reserves

Per més informació i reserves contacteu amb nosaltres, través de qüalsevol de les vies següents:

 

Programació 2018

Us anem avançant els programes dels viatges que ja tenim tancats. Anirem allargant la llista!!

 

Creta, l'illa del Minotaure (Setmana Santa)

L’estratègica illa de Creta ha estat, al llarg de la seva història, un pont de comerç i d’influències entre Europa i Àfrica i entre Orient i Occident. Impacta la seva llum, que fa brillar un paisatge espectacular i contínuament canviant: costes escarpades, altes serralades centrals amb grutes profundes i valls fèrtils entre muntanyes, amb cultius d’oliveres platejades, tarongers, vinya i horta (alhora, un veritable plaer gastronòmic). I, vorejant l’illa, les ciutats-ports principals, que mantenen el seu encant i conviden a passejar.

 

Professora acompanyant: Teresa Magadán

Del 24 de març al 2 d'abril de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

 

Líban, el país dels Senyors del Mar (Setmana Santa) (Grup complet)

Les petites dimensions de l’actual país del Líban no ens han d’enganyar, ja que aquesta petita franja de la costa del Mediterrani oriental va esdevenir d’una importància capital en el desenvolupament cultural del Pròxim Orient al llarg de tota la seva història i encara ho és avui en dia, actuant com a frontissa en els conflictes inherents a aquesta part del món.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 24 al 30 de març de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

La Florència del Renaixement

Florència, bressol del Renaixement. Ciutat dels Mèdici. Centre de l’art mundial al segles XV i XVI. Ciutat d’aprenentatge i taller, entre d’altres, de Piero della Francesca, Botticelli, Leonardo, Rafael, Miquel Àngel, etc. Amb aquest viatge ens endinsarem als racons més desconeguts de Florència i menys visitats, per prendre una visió transversal i però detallada d’una ciutat que va marcar el curs de la història de l’art posterior. De la mà del dr. Eloi de Tera, especialista en l’art de la ciutat, visitarem algunes obres i indrets escollits de la ciutat.

 

Professor acompanyant: Eloi de Tera

Del 26 al 30 d'abril de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Rodes, l'illa del Colós (Grup complet)

L’illa de Rodes, la principal de les illes del Dodecanès, fou una de les repúbliques marineres més famoses i poderoses de l’antiguitat. Gràcies al seu monopoli i control de les rutes comercials egees que es dirigien vers Àsia Menor i Xipre, la seva riquesa fou tan proverbial que van poder erigir un immens colós de bronze que presidís l’entrada al port de la seva ciutat. La seva magnificència era tal que va merèixer ser inclòs a la llista de les Set Meravelles del món antic malgrat que la seva vida útil va resultar molt curta. Un terratrèmol el va ensorrar molt abans de celebrar el segle d’existència. A l’època medieval, la seva excepcional posició geogràfica com a pont entre Europa i Àsia va atreure uns nous i poderosos senyors: els Cavallers de Sant Joan de l’Hospital, més coneguts com els Cavallers de Rodes (o de Malta), els famosos monjos-soldat de Terra Santa que van triar l’illa, un cop expulsats de Jerusalem, com a base per a continuar el seu combat contra els musulmans. Abans de ser expulsats, en el 1552, van tenir temps de pavimentar les seves residències amb els imponents mosaics grecoromans que hi havia dispersos per tota Rodes. Les restes monumentals conservades que visitarem constitueixen un variat ventall de totes aquestes èpoques i de la riquesa patrimonial que hostatja una illa que, un dia, va arribar a imposar la seva llei al Mediterrani.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 27 d'abril a l'1 de maig de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Italica-Hispalis, rere la petja dels Escipions

A finals, del segle III aC, Hispània fou l’escenari dels conflictes entre púnics i romans per a la supremacia al Mediterrani Occidental. La família dels Escipió no només va contribuir a la conquesta d’Hispània amb les seves victòries militars, sinó que també va preocupar-se per la romanització dels hispans mitjançant la política de fundació de ciutats. En el nostre periple, visitarem una d’aquestes creacions: la Colònia Èlia Augusta Itàlica (l’actual Santiponce), llar de dos emperadors que la posteritat va judicar com els millors governants de tots els temps: Trajà i Adrià. Segles després, imitant els procediments dels Escipió, Juli Cèsar va decidir fundar, a la mateixa zona, la Colònia Iúlia Ròmula Híspalis (la moderna Sevilla), l’altre destí del nostre viatge. Gràcies a aquestes actuacions, la Bètica es va convertir en una de les regions de l’imperi més profundament romanitzades, i la primera que va proporcionar tant el seu primer cònsol (Luci Corneli Balb, de Cadis) com els primers emperadors extra-itàlics: Trajà i Adrià, qui va finançar una més que notable ampliació de la ciutat natal de la seva família.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 18 al 21 de maig de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Israel, història i arqueologia del poble escollit

No hi ha cap país al món com Israel; en cap altre lloc de la terra hi ha tanta història acumulada, tant sentiment, tanta espiritualitat, tantes il·lusions i tantes decepcions com aquí. Des del naixement del neolític fins a la conquesta romana i des de les croades fins a les intifades, la terra d’Israel ha vist passar a tots els grans imperis de la història i cada un d’ells ha deixat la seva empremta tant en el passat com en el present.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 21 de maig al 3 de juny de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Etrúria. L'enigma dels etruscos, la primera civilització d'Itàlia

Quan, a mitjans del segle XIX, es van produir les primeres troballes de l’art etrusc, aquesta civilització va fascinar fins a tal punt els seus descobridors que fou titllada d’“enigmàtica”. A més, hom tingué aleshores ben present les famoses paraules d’Heròdot segons les quals els etruscs eren emigrants d’Àsia Menor que s’havien instal·lat al Nord de la Itàlia tirrènica. Ara bé, avui dia sabem que les elegants pintures amb què van decorar els seus hipogeus funeraris, tot i la seva inqüestionable inspiració grega, foren producte local.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 23 de juny a l'1 de juliol de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Egipte, retorn a la terra dels faraons

Després d’uns anys convulsos, l’estabilitat sembla que ha arribat a Egipte i el país dels faraons es disposa a rebre amb els braços oberts a tots els amants d’aquesta fascinant civilització. Aquest retorn a Egipte ha estat llargament esperat per molta gent i conscients d’això, hem preparat un viatge molt complert en el que a més de les visites habituals hem inclòs algunes visites a llocs excepcionals que habitualment estaven tancades des de feia dècades al turisme com la tomba de Set I a la Vall dels Reis, la tomba de Nefertari a la Vall de les Reines, la piràmide Romboidal de Dashur, la Piràmide d’Unas a Saqqara, la piràmide negra d’Amenemhat III a Hawara o el recent obert santuari del temple de Hatshepsut a Deir el Bahari. A més, hem inclòs també una visita al Wadi Hattin, la Vall de les Balenes, a prop de l’oasi del Fayum per contemplar, en ple desert, els espectaculars fòssils d’una de les espècies que van donar lloc a les balenes actuals.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

De l'1 al 14 de juliol de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Sicília, perla del Mediterrani

A banda de les platges turístiques de Taormina i els misteris de la Cosa Nostra, Sicília, l’illa més gran del Mediterrani, ofereix una gran diversitat cultural a causa de les nombroses onades d’ocupació que ha conegut al llarg de la seva història. A la “bella Sicília” perviuen en la llengua, en els comportaments, en la cuina i en la religiositat restes de cultura grega, romana, bizantina, musulmana, normanda, angevina, aragonesa i catalana, entre d’altres. Cadascuna d’elles ha deixat les seves marques, empremtes arquitectòniques i obres mestres d’art, tot transformant aquesta illa en un museu a l’aire lliure, únic al món. Sorprenen els contrastos entre Palermo, ciutat fortament marcada per les civilitzacions àrab i normanda, la grandiositat dels vestigis grecs d’Agrigento o Siracusa, així com l’aspror de l’interior del país, on es perpetuen tradicions tan ancestrals com les que relata Leonardo Sciascia a les seves novel·les.

 

Professora acompanyant: Teresa Magadán

Del 20 al 31 de juliol de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Grècia, bressol de la civilització occidental (grup complet)

Viatjar per Grècia ens ofereix la possibilitat de retrobar-nos amb el nostre passat històric. Va ser en les seves valls, costes rocoses, illes minúscules i «póleis» populoses que es van forjar les característiques més definitòries de la nostra civilització occidental: la filosofia, la teoria política, la sensibilitat artística, els gèneres literaris (èpica, poesia i drama), la triada mediterrània (blat, vinya, olivera), el mètode d'anàlisi històrica... Al llarg del nostre periple, visitarem indrets emblemàtics de la Grècia Continental, considerats obres d'art de la Humanitat, com ara el santuari oracular del déu Apol·lo a Delfos, el Partenó que Fídies va elevar a Atenes, el teatre d'Epidaure, així com els palaus micènics dels herois de Troia: Nèstor de Pilos i Agamèmnon de Micenes, o la mítica ciutat de Corint, famosa pel empori comercial que va arribar a construir i dominar.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 21 al 29 de juliol de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Bulgària, rere l'or dels Tracis

En els confins de l’Europa Oriental, constrenyits entre l’Egeu, la Mar Negra i el riu Danubi, en el III mil·lenni aC es va constituir una de les primeres civilitzacions d’Europa: la dels tracis, ubicada en una regió coneguda a l’antiguitat com a Tràcia, que d’ells prenia nom. Famosa per la seva riquesa aurífera, ja a la Guerra de Troia, un dels seus reis va participar-hi, com aliat dels micènics, equipat amb una rica panòplia d’armes d’or. Ara bé, mentre que els micènics van desaparèixer enmig la voràgine destructiva dels Pobles de la Mar entorn el 1200 aC, els tracis van continuar existint mil anys més. I és que no hem d’oblidar que un dels gladiadors més famosos de tots els temps, el revoltós Espàrtac, era traci! D’aquells temps tan remots han sobreviscut gran quantitat d’objectes d’or (especialment, vaixelles) i, sobretot, un bon recull de tombes decorades amb unes pintures excepcionals. Un cop cristianitzada, Bulgària va continuat produint belleses artístiques com ara les icones de tradició bizantina o les esglésies ricament pintades ubicades en llocs recòndits i d’una gran bellesa natural.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 2 a l'11 d'agost de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Líban, el país dels Senyors del Mar

Les petites dimensions de l’actual país del Líban no ens han d’enganyar, ja que aquesta petita franja de la costa del Mediterrani oriental va esdevenir d’una importància capital en el desenvolupament cultural del Pròxim Orient al llarg de tota la seva història i encara ho és avui en dia, actuant com a frontissa en els conflictes inherents a aquesta part del món.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

De l'11 al 17 d'agost de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Angola. Tribus, natura i arquitectura colonial

Al bon viatger solen fascinar els llocs que desprenen un aroma i tenen un sabor nous. Angola té això; és un país gran, enorme, desconegut per la resta del món,... Cal anar ara que està en efervescència de canvi per degustar l'herència d'una brutal guerra civil, absurda i massa llarga, i del passat colonial, encara molt present entre mulats, negres i blancs torrats.

 

Professor acompanyant: Joan Riera

De l'15 al 26 d'agost de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Turkmenistan i Uzbekistan. l'encís de l'Àsia central

Qui no ha sentit a parlar mai de les campanyes d’Alexandre el Gran a l’Àsia Central? o de les mítiques caravanes que transitaven per la Ruta de la Seda entre Chang’an i Constantinoble? o de la Samarcanda del gran guerrer Tamerlà? En aquest viatge podrem extasiar-nos en la contemplació de tots aquests escenaris exòtics, emmarcats pels perfils de les famoses cúpules de color turquesa i densament aromatitzats amb les olors de les espècies. Les civilitzacions més antigues de Turkmenistan i Uzbekistan daten del tercer mil·lenni aC, la qual cosa les fa contemporànies de la Creta minoica i la Grècia micènica, tot i que no fou fins a l’època de la dominació aquemènida, en temps de Cir el Gran, que van començar a desenvolupar-s’hi les primeres ciutats, cas de Samarcanda, Bukharà, Khivà o Merv. Alexandre el Gran va fundar algunes de les seves famoses Alexandries en aquestes terres, i els parts van deixar la seva petja a Nisa, una de les capitals imperials. No obstant, l’època daurada de totes aquestes metròpolis fou l’edat mitjana... una època mitificada a través de les llegendes i de la literatura... l’època de Marco Polo i de les mil i una nits!

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 19 d'agost a l'1 de setembre de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Expedició Tunu: Groenlandia, la costa est

Els Ammassalimmiut de la costa est de Groenlàndia van formar part de l'últim grup inuit que va tenir contacte amb l’«home blanc». Va passar quan l'explorador danès Gustav Holm els va localitzar en 1884. Es tracta dels últims descendents directes de les cultures àrtiques Dorset i Thule. El seu relatiu aïllament i forts vincles amb el passat han propiciat l'enorme manteniment de les seves tradicions culturals i de supervivència: fins i tot el seu dialecte és arcaic comparat amb el de la major part de la població groenlandesa. El nostre objectiu serà submergir-nos en aquesta cultura inuit única, aprendre de la seva perícia i ser testimonis de primera mà de la seva adaptació al medi.

 

Professor acompanyant: Francesc Bailón

Del 2 al 16 de setembre de 2018

Polseu aquí per veure el programa

Inici  |  Coneixeu-nos  |  Equip  |  Activitats  |  Col·laboracions  |  Enllaços  |  Contacte  |  Novetats  |  Agenda  |  Recursos

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352