Inici |   Coneixeu-nos   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Viatges d'autor

El concepte 'Viatges d'autor' d'Arqueonet

Arqueonet es caracteritza per donar a conèixer la història i les cultures d’una forma diferent a l'habitual: amb dinamisme, rigorositat i a l’abast de tothom. I els viatges no s'escapen d'aquesta filosofia. El nostre equip de reconeguts professors especialistes dissenyen rutes originals, fora dels circuits turístics habituals, i ens acompanyen durant el viatge apropant-nos a les cultures que visitem d'una manera amena i divulgativa alhora que formativa. Amb nosaltres cada professor visita aquells destins en els que és especialista. Així mateix comptem amb el recolzament de les millors agències col·laboradores que ens garanteixen tot un seguit d'exclusius serveis per a gaudir al màxim del viatge.

 

Convertiu el vostre viatge en quelcom més

i gaudiu d’una experiència diferent

tot coneixent els orígens de la nostra història.

 

Si voleu continuar entrant en el nostre concepte, us recomanem que doneu una ullada als programes dels viatges que hem anat fent fins ara i també als àlbums de fotos de cadascun d'ells.

 

Viatges 2014   |   Viatges 2015   |   Viatges 2016

Viatges 2017   |   Viatges 2018   |   Viatges 2019

 

Serveis d'autor

En general, els viatges d'autor d'Arqueonet sempre inclouen els següents serveis:

  • Selecció de les millors agències de viatges organitzadores
  • Trobada prèvia del grup que viatjarà, unes tres setmanes abans de la sortida, en la que es fa una xerrada de presentació per part del professor especialista i es resol personalment qualsevol dubte cultural o pràctic
  • Curs previ sobre la cultura que es visitarà, en funció de la programació de cursos de l'Aula Arqueonet
  • Dossier cultural en format digital en pen drive, descarregable a PC's, netbooks, tablets, smartphones, ...
  • Guiatge d'un professor especialista amb amenes xerrades in situ durant el viatge i altres sorpreses

Informació i reserves

Per més informació i reserves contacteu amb nosaltres, través de qüalsevol de les vies següents:

  • Clicant aquí
  • Per e-mail: a l'adreça arqueonet@arqueonet.net, indicant el Nom, Cognoms, e-mail i telèfon de contacte
  • Via telèfon als números: 937423014 - 667013352.
  • Presencialment, a la nostra seu del carrer Sepúlveda 79 de Barcelona

 

Programació de finals de 2019 i de 2020

 

Atenes, l’escola de Grècia (3 places disponibles)

Situada en el centre de l’Egeu, la ciutat-estat dels atenesos esdevingué la més poblada, la més portuària i, a la fi, la que reuní més pensadors i artistes; en definitiva, l’escola de Grècia, i això que la competència d’altres ciutats no era fàcil. Després d’uns orígens que es perden en el mite, però que els atenesos van saber assenyalar en punts que ara animen la visita, en l’època arcaica tardana assolí una gran prosperitat i cohesió: aquí s’inventaren, entre d’altres coses, la noció del teatre occidental, els vasos de figures roges i el sistema polític democràtic; en suma un preludi d’allò que vindria després de la recuperació de la irrupció persa. Ja en època clàssica es convertí en cap d’una potent confederació i es dotà de monuments de fama immortal que desafiaren la perfecció, amb el Partenó al capdavant, alhora que Sòcrates i els seus deixebles deambulaven tot consolidant la filosofia. Amb l’arribada de l’època hel·lenística la ciutat deixà de ser una potència i s’especialitzà com a centre cultural, en tal grau que acabà per captivar també els nous amos romans i alguns, com l’emperador Adrià, deixaren una forta empremta. Després de llargs segles de condició més discreta, avui és una ciutat colorista i vital, que acull la meitat de la població hel·lena i que té que fer front a nous reptes urbans i a la crisi econòmica grega. El viatge s’ha pensat en format d’escapada breu i monogràfica, centrada en els períodes grec i romà. Pot ser ideal per establir un primer contacte amb Grècia si no s’ha estat mai, segur que es voldrà tornar amb més temps per explorar el país. També es recomanable per tornar-hi si fa algun temps de la darrera estada, en Atenes sempre es descobreixen nous matisos i en els darrers anys s’han desenvolupat restauracions de diversos monuments i s’han creat alguns espais d’exposició millor condicionats i molt més pedagògics.

 

Professor acompanyant: Ignasi Garcés

Del 18 al 20 d'octubre de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Nigèria: de Biafra a Lagos (2 places disponibles)

Nigèria és un gegant africà...un gran desconegut i una mina pels amants dels territoris encara verges. Amb quasi bé 190 milions d’ànimes Nigèria està en constant metamorfosi per encaixar entre l’humit Golf de Guinea i l’immens Sàhara més al nord. Després de 10 anys treballant per diferents racons del país, l’antropòleg especialitzat en societat africanes Joan Riera ens convida a endinsar-nos en un destí sorprenent. El viatge combina etnografia, art, arquitectura, història, i natura. Viatge dissenyat amb cura per gaudir i entendre un país divers, fascinant i amb un gran potencial que encara no s’ha sabut valorar des del món viatger. Joan Riera us acompanyarà i explicarà tot el que cal saber dels balls de màscares zoomorfes dels manglars deltaics del Níger, dels altars per venerar els antics deus i avantpassats, del regnes muntanyesos de l’altiplà de Jos, de la ciutat mil·lenària de Kano, de les tribus nues de la Vall de Kontagora i dels boscos sagrats del poble Ioruba. Viatge pioner a Arqueonet, especial per esperits inquiets i paladars exigents.

 

Professor acompanyant: Joan Riera

De l’1 al 29 de novembre de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Xipre, l’illa de la deessa Afrodita (grup complet)

Cruïlla de la navegació antiga, deien els antics que els seus primers pobladors foren els déus, doncs fou allà on va decidir instal·lar-se la parella divina formada per la deessa Afrodita (la que va emergir d’enmig del mar) i el seu marit, Hefest, el déu de la forja. En tractar-se d’una illa freqüentada per egipcis, minoics, micènics, fenicis, grecs i tota mena de pobles orientals, podem considerar Xipre com un dels primers bressols de la civilització europea. Després, en èpoques més recents, l’illa va adquirir relleu històric en associar la seva història a la dels croats de Terra Santa, convertint-se en seu de l’exiliat Casal dels Lusignan (els antics reis de Jerusalem) i dels priorats de Templaris i Hospitalaris.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 2 al 9 de novembre de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Tardor al Japó. Cultura, tradicions i paisatges (2 places disponibles)

El significat literal del nom de Japó, és: “l'origen del sol”, motiu pel qual és també conegut com la “Terra del Sol Naixent”. Un viatge a Japó ens sona com alguna cosa llunyana i exòtica, si bé compleix aquestes dues premisses, el que crida l'atenció és, com aconsegueix compaginar la modernitat més avantguardista amb unes tradicions ancestrals, una societat de consum amb l'espiritualitat, grans i moderns edificis amb temples zen. Aquesta capacitat d'anar assimilant les influències estrangeres a la civilització i tradició japonesa, ha enriquit la seva cultura conferint-li una profunditat i una extraordinària harmonia que s'ha anat teixint en el Japó contemporani. Us proposem un viatge dissenyat per conèixer aquest bell, relaxant, nostàlgic, profund, modern, seductor, excitant, històric i cultural país, amb tots els seus contrastos i viure experiències extraordinàries; visitant les encantadores i bullicioses ciutats de Tòquio i Osaka, el misticisme dels santuaris de Nara i Nikko, l'espectacular Parc Nacional de Hakone i les seves inigualables vistes a la Muntanya Fuji, les petites i tradicionals localitats de muntanya Shirakawago i Gokayama, l'antiga ciutat fortificada de Takayama, l'experiència de conviure i dormir en un temple tradicional de Koyasan, el ric patrimoni històric, artístic i arquitectònic de Kyoto. Fer-ho el mes d’octubre, a més a més, ens permetrà gaudir dels meravellosos espectacles de la naturalesa , el Koyo / momiji,  veure com les fulles canvien les seves tonalitats de verds a grogues, taronjades, vermelles. Un gran espectacle!!!! Una experiència única amb la calidesa i autèntica hospitalitat dels japonesos.

 

Professor acompanyant: Roger Bonafont

Del 9 al 22 de novembre de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Quan Budapest es deia “Aqvincvm” (5 places disponibles)

Budapest, una de les perles del Danubi, és potser més coneguda per la seva arquitectura imperial de l’època dels Habsburg bellíssimament representada pel Pont de les Cadenes, pels amors de l’emperadriu Sissi amb el comte hongarès Andrássy o, com no, pel seu famós estofat de carn anomenat “gulasch”. Per a molts, potser, Budapest no existia fins que les tres poblacions de Buda, Óbuda i Pest es van fusionar no només geogràficament sinó també “gràficament”, però si algú puja al Baluard dels Pescadors i aguditza la seva vista, en la distància, seguint el curs del Danubi riu amunt, i amb una mica de sort, podrà veure les ruïnes d’un petit campament romà de la frontera danubiana que es deia Aquincum. Acollia els 6.000 homes de la legió II Adiutrix i, des del segle II, fou la capital de la província de Pannònia Inferior. Són molts els testimonis arqueològics que resten d’aquell passat romà ja sia in situ (al jaciment d’Aquincum mateix) o als museus dispersos per la ciutat, que ens sorprendran molt gratament tant per la qualitat de les peces exposades com per la modernitat de les instal·lacions.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 5 al 8 de desembre de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Sudan, rere les petjades dels faraons negres

A la riba oest del Nil, en front de la ciutat d’Assuan, es troba la necròpolis de Qubbet el-Hawa. En aquest remot indret a tocar de la primera cataracta s’hi amaga el petit hipogeu de Herkhuf, un noble i explorador egipci que a finals del Regne Antic va emprendre diversos viatges a l’interior de Núbia, és a dir, el que avui coneixem com a Sudan o, més recentment, República de Sudan. El viatger egipci va deixar testimoni dels seus viatges en el mur exterior de la seva tomba i d’aquesta manera va donar lloc a una de les cròniques de viatges més antigues de la humanitat, alhora que a una de les primeres descripcions del territori nubi i els seus habitants. Més de quaranta segles després seguirem les petjades de l’explorador egipci i viatjarem de nou aquest territori. El nostre punt de partida no serà, però, la ciutat d’Assuan sinó la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc a Khartum. El nostre propòsit serà resseguir bona part del curs mig del gran riu d’Àfrica des de la unió dels dos rius fins a la quarta cataracta. Viatjarem a la recerca d’un passat que sovint s’entrellaça amb el del veí Egipte i que a cavall dels segles VIII-VII a.C. va veure néixer als reis de la dinastia kushita: els faraons negres. Seguint el fil de la història descobrirem temples, tombes i piràmides, lluny d’Egipte i en indrets insòlits. També descobrirem la bellesa dels paisatges desèrtics que hi ha a les ribes del Nil i coneixerem als habitants d’aquestes llunyanes terres.

 

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 25 de gener al 5 de febrer de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Els darrers nòmades de Sibèria. Els Nenets de Yamalia

Està tan lluny que la major part d'aquest territori es troba més enllà del Cercle Àrtic i per arribar-hi cal creuar mig món; i és tan inhòspit que Stalin va construir els seus campaments per a presoners aquí. Tots sabem que el planeta és cada vegada més petit, i per anar ben lluny (des d’un punt de vista geogràfic, però també cultural), pocs llocs trobarem tan distants com Yamalia. Aquest és doncs un viatge de descobriment en el que ens introduirem en una de les cultures més ancestrals i tradicionals que queden en aquest planeta, sense oblidar la gran bellesa natural d'Yamalia, de la que ningú dubta, o la seva fauna poc comú. Durant el viatge veurem algunes de les regions menys explorades i més remotes de la Terra. Aquesta experiència ens regalarà una enlluernadora combinació de l'increïble ambient àrtic de la regió al costat dels paisatges dels Urals Polars, així com una immersió exclusiva en les antigues maneres de vida a la tundra i dels nòmades Nenets d'avui dia. Aquesta expedició és una oportunitat per tornar al més bàsic i per gaudir de la tundra i de les muntanyes dels Urals Polars (la frontera natural entre els continents d'Europa i Àsia). Farem excursions amb raquetes de neu a diverses muntanyes per observar els bells paisatges que ens envolten.

 

Professor acompanyant: Francesc Bailón

Del 20 al 29 de març de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Nepal i Bhutan. Els regnes de l’Himàlaia i el Festival de Paro

Nepal, va néixer a partir d'una flor de lotus màgica en el llac que ocupava la vall de Kàtmandu. Avui, Nepal recorda a terra de meditació i harmonia, on l'espiritual sobrepassa els conflictes polítics, amb una cultura i un art extraordinaris. Vuit dels catorze pics sobre els 8.000 metres del planeta es troben aquí. Els noms d'Everest, Kanchenjunga o Annapurna, atreuen i captiven als amants de la muntanya de tot el món. Bhutan, terra amagada en el cor de la gran regió de l'Himàlaia; espiritualitat en els monestirs-fortalesa o dzongs que custodien les ciutats, i en els temples i monestirs que esquitxen els petits pobles, ens mostren vides dedicades a la meditació i transmeten una espiritualitat pràcticament impossible de trobar en occident.La gent butanesa, amb gran independència, ha viscut una llarga vida d'aïllament de la resta del món, amb això han aconseguit mantenir l'herència cultural i espiritual de les seves velles tradicions. Una de les característiques del budisme tibetà és la gran quantitat de festivals religiosos, presents en tots els països de l'Himàlaia, aquestes celebracions commemoren al gran sant indi Guru Rimpoché, el Sant que va portar el budisme a Bhutan. Entre aquests festivals, el de més importància és Paro Tsechu, l'esdeveniment religiós més gran i espectacular de Bhutan.

 

Acompanyant: Guia local

Del 28 de març a l'11 d'abril de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Descobrint Iran, el país dels Reis de Reis

Iran, l’antiga Pèrsia, terra de Reis de reis, de Xas i d’aiatol·làs, pàtria d’aquemènides, parts i sassànides; lloc de naixement del zoroastrisme i d'Avicena; bressol de famosos metges, filòsofs i poetes; país per excel·lència dels xadors però on també podem trobar estrelles de cinc puntes i creus. Els exemples del gran patrimoni històric, cultural i científic que posseeix aquest meravellós país són infinits; només veient ciutats com Persèpolis o Isfahan, llegint una poesia de Saadi o d'Hafez o sabent que el constructor del Taj Mahal va ser un arquitecte persa, podrem constatar-ho. Però l'Iran també té una riquesa intrínseca: com a país, no només presenta una enorme varietat de climes i de paisatges que van des dels àrids deserts del centre del país fins a les neus perpètues de les Muntanyes Elburnz, sinó que també té un tresor en la seva gent, extremadament hospitalària, simpàtica i disposada en tot moment a ajudar el viatger ja convidar-lo a una tassa de te o passar uns dies amb la família. El contrast, la tolerància religiosa i la heterogènia població, són característiques bàsiques de l'Iran; així, sota els negres xadors usats per les dones iranians, s'entreveuen els texans o les sabates de taló; al costat d'una mesquita, podem trobar un temple dedicat al Foc d'Ahura Mazda o veure passejar a un mul·là (sacerdot islàmic) al costat d'un rabí. Cada etapa del viatge reserva una sorpresa sempre agradable i inesperada al viatger, ja sigui un bell monument, les alegres rialles d'un grup de nenes en un autobús o el dolç gust del bombó que una patrulla de policia potser ens ofereixi. Gaudim doncs de les impressionants restes de Persèpolis, de les fabuloses mesquites d'Isfahan o de l'ambient únic de Qom; admirem els colors de les catifes perses, delectem-nos amb la penetrant olor de les espècies en els basars i, sobretot, deixem-nos embolicar per la màgia d'un país i d'una gent que encara manté la seva autenticitat. Descobrim un país de somni, un paradís oriental encara desconegut, descobrim l'Iran, el país dels Reis de Reis.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 2 a l'11 d'abril de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Sicília. Una cruïlla de cultures

Des de temps prehistòrics, l’illa de Sicília, la més gran del Mediterrani, s’ha revelat com una terra de convergència i de trobada per a tots els navegants mediterranis. A més, per la seva posició geogràfica, també ha jugat un paper de primer ordre com a pont entre una Àfrica i una Europa que, en aquells temps, consideraven el Mediterrani com a mar de reunió, i no de separació, entre elles. Coneguda en els primers temps amb el nom de “Trinàcria”, Sicília va ser poblada originalment per élims, sicans i sículs. Després, fou ambicionada per fenicis i grecs, que van fundar ciutats històricament importants com ara Siracusa. I, finalment, va ser conquerida pels romans, sota el domini dels quals l’illa va arribar a la seva etapa de màxima prosperitat. A l’edat mitjana, Sicília va passar per les mans de bizantins, musulmans, normands, angevins i catalanoaragonesos, circumstància que explica la riquesa i diversitat d’un patrimoni arquitectònic i cultural tan ric i fascinant.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 5 al 13 d'abril de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos. A la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 24 al 26 d'abril de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Uzbekistan. La ruta de la Seda

Qui no ha sentit a parlar mai de les mítiques caravanes que transitaven per la Ruta de la Seda entre Chang’an i Constantinoble? I és que Uzbekistan ha estat, des de temps molt remots, una terra de comerç freqüentada per agosarats comerciants que s’endinsaven en els paorosos deserts de l’Àsia Central per dur els productes de la Xina imperial fins a la Pèrsia de les Mil i Una Nits. Les principals ciutats dels país, fundades en temps dels aquemènides, van veure transcórrer pels seus animats carrers, al front d’una massa anònima de comerciants i d’àvids compradors, les principals personalitats històriques dels seus temps, cas de Cir el Gran de Pèrsia, Genguis Khan o Tamerlà, poderosos monarques que van governar sobre aquestes terres en una època de somni. Al llarg de la Ruta de la Seda es van bastir metròpolis comercials anàrquicament dotades de madrasses, mesquites rematades amb cúpules d’un intens blau turquesa i basars d’oloroses essències. Entre totes elles, destaca Samarcanda, la ciutat on Alexandre el Gran es va enamorar de la bella Roxana i on Marco Polo es va extasiar en la contemplació de la bellíssima plaça del Registan. El viatge que us oferim us retornarà a aquells temps de màgic encís al temps que visiteu les exòtiques i captivadores ciutats de la Ruta de la Seda que, de ben segur, us robaran el cor.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

De l'1 al 10 de maig de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

El Delta de l'Ebre japonès

Excursió al Delta de l’Ebre de temàtica japonesa en plena primavera. A través d’aquesta sortida descobrirem el fascinant món dels bonsais, la gastronomia japonesa més actual, un sake que es produeix a la zona de conreu d’arròs del nostre país, el procés de conreu i de tractament de l’arròs a les terres de l’Ebre en comparació amb els mètodes orientals, i finalment una activitat en catamarà per les costes de l’Ametlla de Mar, podent nedar amb tonyines i descobrint les característiques d’aquests grans peixos, tant apreciats al Japó per als seus característics sushis i sashimis.

 

Professor acompanyant: Roger Bonafont

Del 9 al 10 de maig de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos. A la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 15 al 17 de maig de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Marroc. L’oest llunyà d’Àfrica

De les dunes daurades de l’Erg Chebbi als cims nevats de la serralada de l’Atles, Marroc és un país de contrastos, de llums, de colors, de gent hospitalària i de grans espais naturals. En efecte, el país d’Al-Maghrib al-Aqsa –és a dir, de l’Oest Llunyà– és un indret amb una geografia diversa i rica on, des de temps remots, s’hi han establert grups humans també molt diversos. Al llarg de la història, aquestes poblacions han anat construint un curiós mosaic cultural on s’hi apleguen pobles procedents de l’interior d’Àfrica, cartaginesos, romans, berebers, jueus, àrabs i europeus... Recórrer el país a la recerca dels principals testimonis d’aquest ric mosaic humà i cultural és un dels objectius d’aquesta ruta. Una ruta on volem donar a conèixer el passat i el present del Marroc, mentre passegem per les medines i mercats d’algunes de les ciutats més belles del país com Meknes, Fes i Marràqueix, la ciutat que dóna nom al país. També volem descobrir al viatger els magnífics espais del desert, on els capricis del vent i la sorra han creat alguns dels indrets més impressionants de la geografia marroquina i on podrem experimentar la pau, la bellesa i el silenci del gran desert d’Àfrica: el Sàhara. Abans d’arribar-hi, però, haurem de travessar la serralada de l’Atles en direcció a la terra del poble bereber, és a dir, el gran sud. Allí ens esperarà un dels patrimonis arquitectònics més valuosos del país: les imponents kasbahs construïdes amb fang a les valls meridionals de l’Atles.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 30 de maig al 7 de juny de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Turquia Clàssica. Efes i les colònies gregues de l’Egeu

En el segon mil·lenni aC, les aigües de l’Egeu van començar a ser solcades per les naus gregues. Aquestes, salpant des dels principals ports de Grècia, van explorar les badies de la costa asiàtica a la recerca dels millors mercats pels seus productes. Ben aviat, els grecs van descobrir el filó de comerç que aquestes relacions podien proporcionar-los i van decidir instal·lar-se de manera permanent fundant-hi colònies, cas d’Efes, establerta pels atenesos a instàncies de l’oracle de Delfos. Aquestes ciutats van prosperar tant, i van acabar essent tan riques, que no ens ha d’estranyar que dues de les set meravelles del món clàssic es trobessin, precisament, a la costa turca de l’Egeu: l’Artemisi d’Efes i el Mausoleu d’Halicarnàs. Ara bé, avui dia, són gairebé innumerables les belleses que el viatger modern por contemplar en visitar les restes arqueològiques de la costa turca de l’Egeu: el gairebé complert teatre d’Aspendos; el gegantí santuari oracular de Dídim; la font monumental de Perge; el temple d’Apol·lo i d’Atenea retallat sobre el blau cel de la mar egea a Side; les tombes lícies de Fethiye esculpides com gratacels en una paret de roca; el santuari de la deessa Afrodita, a Afrodísies de Cària, destí privilegiat dels enamorats frustrats; les piscines calcàries de Hieràpolis de Frígia; el traçat reticulat de la xarxa urbana de Milet; els mosaics de la sinagoga de Sardes; o l’immens complex hospitalari de Pèrgam. La costa turca de l’Egeu amaga aquestes i moltes altres meravelles. T’animes a descobrir-les?

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 30 de maig al 8 de juny de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Israel. Història i arqueologia del poble escollit

No hi ha cap país al món com Israel; en cap altre lloc de la terra hi ha tanta història acumulada, tant sentiment, tanta espiritualitat, tantes il·lusions i tantes decepcions com aquí. Des del naixement del neolític fins a la conquesta romana i des de les croades fins a les intifades, la terra d’Israel ha vist passar a tots els grans imperis de la història i cada un d’ells ha deixat la seva empremta tant en el passat com en el present. Al llarg d’aquest viatge, i de la mà de la història i l’arqueologia, repassarem alguns dels moments més importants de la història d’aquest poble, visitarem els seus jaciments més representatius, recrearem batalles èpiques i corroborarem (o no) alguns dels episodis descrits a tant a l’Antic com al Nou Testament. Aquest no és un viatge a la recerca de la fe, sinó de la història i utilitzarem tots els mitjans per intentar donar respostes a algunes qüestions que potser, alteraran la història que fins ara teníem de la història i l’arqueologia del poble escollit.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

De l'1 a l'11 de juny de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

El bressol de la Xina

Aquest viatge als orígens del regne mig de la Xina és una ruta pensada per a tot aquell que vulgui endinsar-se a la cultura del país mil·lenari d’una manera profunda i amena a la vegada, plantejada com a complement als Estudis d’Àsia Oriental. El recorregut ens portarà, a través de l’art, la literatura i la història, per diferents èpoques i paisatges, del primer emperador Qin Shihuang a l’últim, Pu Yi. Pel camí coneixerem les ensenyances del budisme, el taoisme i el confucianisme, la base del pensament xinès, en un viatge en el que s’hi combina tradició amb modernitat, passat, present i futur.

 

Professor acompanyant: Roger Bonafont

Del 13 al 27 de juny de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352