Inici |   Coneixeu-nos   |   Novetats   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Esteu a Arqueonet.net > Viatges d'autor

Viatges d'autor

El concepte 'Viatges d'autor' d'Arqueonet

Arqueonet es caracteritza per donar a conèixer la història i les cultures d’una forma diferent a l'habitual: amb dinamisme, rigorositat i a l’abast de tothom. I els viatges no s'escapen d'aquesta filosofia. El nostre equip de reconeguts professors especialistes dissenyen rutes originals, fora dels circuits turístics habituals, i ens acompanyen durant el viatge apropant-nos a les cultures que visitem d'una manera amena i divulgativa alhora que formativa. Amb nosaltres cada professor visita aquells destins en els que és especialista. Així mateix comptem amb el recolzament de les millors agències col·laboradores que ens garanteixen tot un seguit d'exclusius serveis per a gaudir al màxim del viatge.

 

Convertiu el vostre viatge en quelcom més

i gaudiu d’una experiència diferent

tot coneixent els orígens de la nostra història.

 

Si voleu continuar entrant en el nostre concepte, us recomanem que doneu una ullada als programes dels viatges que hem anat fent fins ara i també als àlbums de fotos de cadascun d'ells.

 

Viatges 2014   |   Viatges 2015   |   Viatges 2016

Viatges 2017   |   Viatges 2018 (fets fins ara)

 

Serveis d'autor

En general, els viatges d'autor d'Arqueonet sempre inclouen els següents serveis:

  • Selecció de les millors agències de viatges organitzadores
  • Trobada prèvia del grup que viatjarà, unes tres setmanes abans de la sortida, en la que es fa una xerrada de presentació per part del professor especialista i es resol personalment qualsevol dubte cultural o pràctic
  • Curs previ sobre la cultura que es visitarà, en funció de la programació de cursos de l'Aula Arqueonet
  • Dossier cultural en format digital en pen drive, descarregable a PC's, netbooks, tablets, smartphones, ...
  • Guiatge d'un professor especialista amb amenes xerrades in situ durant el viatge i altres sorpreses

Informació i reserves

Per més informació i reserves contacteu amb nosaltres, través de qüalsevol de les vies següents:

 

Programació de finals de 2018 i de 2019

 

Oman, encens, muntanyes, valls i deserts al sud d’Aràbia

Situat en l'extrem sud-oriental de la Península Aràbiga i protegit pel temible desert de Rub Al Khali, al nord, els mars d'Oman i Aràbia, a l'est i al sud, el sultanat d'Oman ha estat un important i estratègic centre comercial en el qual s'han donat trobada Orienti i Occident, perses i egipcis, portuguesos, indis i àrabs… des de temps immemorials. De la mà del comerç i, especialment, de la resina d'encens  que antany van produir els arbres  de la zona més meridional del país, Oman també va ser un lloc determinant per a la difusió de l'Islam cap a Orient. Però el país de l'encens, la diorita i el comerç també posseeix alguns dels espais naturals més bells i millor preservats de la Península Aràbiga: els deserts de sorra de Rub Al Khali i Wahiba, les serralades de Djebel Akhdar i Djebel Shams –que coronen el país amb cims de més de tres mil metres– i espectaculars valls com el Wadi Ghul o el Wadi Bani Auf. Així mateix, en el marc d'aquests magnífics paratges podrem descobrir l'herència cultural i arquitectònica de les antigues tribus del sud d'Aràbia.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 26 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Cambodja, mítica i autèntica (grup complet)

Víctima de les guerres de la segona meitat del segle XX al sud-est asiàtic i desconeguda durant anys, una ja pacificada Cambodja viu un renaixement econòmic, cultural i turístic en el segle XXI de la mà dels seus tresors culturals i la bellesa de la seva geografia. Cambodja és un país que alberga una història fascinant i que anirem desvetllant al llarg del viatge, on coneixerem l'esplèndid llegat de les cultures pre-angkorianas, la impressionant civilització d'Angkor, el llegat colonial francès i la tràgica herència dels Khemers Rojos. Així mateix, la història també deixarà pas als bells paisatges del país, amb la seva dinàmica capital Phnom Penh, els seus arrossars, els seus boscos de bambú i els seus pobles flotants, tot això en un entorn fluvial dominat pel gran riu Mekong. Us convidem, per tant, a conèixer un país meravellós, amb un llegat cultural i arqueològic impressionant que no trobarem en cap altre lloc del món.

 

Professor acompanyant: Daniel Gomà

Del 26 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Els secrets de l'Emilia Romagna i Màntua (grup complet)

Aquest curs-viatge està pensant per conèixer una de les zones menys turístiques d'Itàlia, l'Emilia Romagna, però que conté tresors artístics sorprenents. A Bologna veurem una de les obres de joventut de Miquel Àngel, la magnífica cappella Bentivoglio, l'Oratori de Santa Cecília (la “Capella Sixtina bolonyesa”) o l'increible Compianto de Niccolò dell'Arca, entre d'altres. Visitarem la ciutat d'or, Ravenna, joia del món bizantí i testimonti d'una época imperial avui gairebé desapareguda. A continuació descobrirem els grans cicles murals del Renaixement que amaguen alguns dels castells del Ducat de Parma, una joia absolutament desconeguda, i visitarem els conjunts més rellevants de la ciutat de Parma amb obres del Parmigianino. Com la Cambra de San Polo, el Duomo i el magnífic Baptisteri. Finalment, viatjarem a la Llombardia per admirar la ciutat de Màntua, centre imperdible de la cultura renaixentista amb obres clau de tots els temps, la Cambra dels Esposos d'Andrea Mantegna i la Sala dels Gegants de Giulio Romano. Dos conjunts murals, només pel quals ja valdria la pena aquest viatge.

 

Professor acompanyant: Eloi de Tera

Del 21 al 29 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Sudan i Egipte. L'antiga Núbia

A la riba oest del Nil, en front de la ciutat d’Assuan, es troba la necròpolis de Qubbet el-Hawa. En aquest remot indret a tocar de la primera cataracta s’hi amaga el petit hipogeu de Herkhuf, un noble i explorador egipci que a finals del Regne Antic va emprendre diversos viatges a l’interior de Núbia, és a dir, el que avui coneixem com a Sudan o, més recentment, República de Sudan. El viatger egipci va deixar testimoni dels seus viatges en el mur exterior de la seva tomba i d’aquesta manera va donar lloc a una de les cròniques de viatges més antigues de la humanitat, alhora que a una de les primeres descripcions del territori nubi i els seus habitants. Més de quaranta segles després seguirem les petjades de l’explorador egipci i viatjarem de nou aquest territori. El nostre punt de partida no serà, però, la ciutat d’Assuan sinó la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc a Khartum. El nostre propòsit serà resseguir bona part del curs mig del gran riu d’Àfrica des de la unió dels dos rius fins a la quarta cataracta. Viatjarem a la recerca d’un passat que sovint s’entrellaça amb el del veí Egipte i que a cavall dels segles VIII-VII a.C. va veure néixer als reis de la dinastia kushita: els faraons negres. Seguint el fil de la història descobrirem temples, tombes i piràmides, lluny d’Egipte i en indrets insòlits. També descobrirem la bellesa dels paisatges desèrtics que hi ha a les ribes del Nil i coneixerem als habitants d’aquestes llunyanes terres.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 25 de gener al 5 de febrer de 2019

(possibilitat d'extensió fins al 8 de febrer)

Polseu aquí per veure el programa

 

Cap d'any xinès al Chinatown de Londres

El cap d’Any Xinès, segons el calendari lunar vigent a tota l’Àsia Oriental, serà el dimarts dia 5 de febrer de 2019, però les celebracions oficials fora de la Xina, es faran el cap de setmana posterior. El Chinatown de Londres és el barri xinès més tradicional que ens queda relativament a prop de Barcelona; així doncs hem farem aquesta sortida de cap de setmana amb diversos objectius: visitar un dels barris xinesos més especials d’Europa, unir-nos a les celebracions de Cap d’Any xinès que hi haurà al Chinatown del Soho londinenc, tastar la cuina més autèntica d’arrel xinesa i visitar dos dels museus britànics amb millors col·leccions d’art xinès de la capital britànica.

 

Professor acompanyant: Roger Bonafont

Del 8 al 10 de febrer de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Egipte. Retorn a la terra dels faraons (grup complet)

Després d’uns anys convulsos, l’estabilitat sembla que ha arribat a Egipte i el país dels faraons es disposa a rebre amb els braços oberts a tots els amants d’aquesta fascinant civilització. Aquest retorn a Egipte ha estat llargament esperat per molta gent i conscients d’això, hem preparat un viatge molt complert en el que a més de les visites habituals hem inclòs algunes visites a llocs excepcionals que habitualment estaven tancades des de feia dècades al turisme com la tomba de Sethy I a la Vall dels Reis, la tomba de Nefertari a la Vall de les Reines, la piràmide Romboidal de Dahshur, la Piràmide d’Unis a Saqqara, la piràmide negra d’Amenemhat III a Hawara o el recent obert santuari del temple de Hatshepsut a Deir el Bahari. A més, hem inclòs també una visita al uadi el-Hitan, la Vall de les Balenes, a prop de l’oasi de El-Faium per contemplar, en ple desert, els espectaculars fòssils d’una de les espècies que van donar lloc a les balenes actuals. Segueix-nos en aquest retorn a Egipte i gaudeix de les colossals piràmides, de les espectaculars tombes de Tebes, dels impressionants temples, de les meravelloses vistes del Nil i de la increïble gent d’aquest mil·lenari país.

 

Professor acompanyant: Marc Orriols

Del 26 de febrer al 6 de març de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Extremadura, dels Tartessis als romans

Els escriptors antics lloaven l’excel·lència del clima de Lusitània, afavorit pels vents atlàntics, ni tan ardent com Àfrica ni tan fred com la Gàl·lia. A més a més, Extremadura comptava amb grans rius, planes agrícoles i amplis espais per criar cavalls i camins que la situaven al bell mig entre l’activa zona de Gibraltar i els recursos metal·lífers de Galícia i de més enllà. Amb aquests condicionats favorables, des del segle VII a. C. Extremadura entra en l’esfera del mític regne de Tartessos, aleshores sorgeixen uns misteriosos edificis d’influència oriental, com Cancho Roano, el primer en ser excavat i avui visitable, i altres encara en exploració com El Turuñuelo, que estan aportant sorprenents novetats dels contactes culturals entre els elements continental, fenici i grec. Després d’aquesta brillant etapa, la fundació de Mèrida per part d’August, el primer emperador romà, dotarà a la regió d’una capital provincial amb tots els edificis emblemàtics del poder i la cultura romana: teatre, amfiteatre, circ i temples, que han arribat als nostres dies en un magnífic estat de conservació, així com també cases privades i cementiris. Juntament amb els edificis, la completa col·lecció arqueològica del Museu Nacional d’Art Romà de Mèrida, mostrada en el espectacular edifici dissenyat per l’arquitecte Rafael Moneo, ens transportaran a l’esplendor d’aquella civilització, i també al d’una ciutat que, a finals de l’Imperi i durant els primers temps visigots, esdevingué la capital administrativa d’Hispània.

 

Professor acompanyant: Ignasi Garcés

Del 15 al 17 de març de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Israel, història i arqueologia del poble escollit (grup complet)

No hi ha cap país al món com Israel; en cap altre lloc de la terra hi ha tanta història acumulada, tant sentiment, tanta espiritualitat, tantes il·lusions i tantes decepcions com aquí. Des del naixement del neolític fins a la conquesta romana i des de les croades fins a les intifades, la terra d’Israel ha vist passar a tots els grans imperis de la història i cada un d’ells ha deixat la seva empremta tant en el passat com en el present.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 18 al 31 de març de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Tunísia, rere la petja de Cartago

Ara fa uns tres mils anys, Dido, una princesa fenícia de gran talent i enginy agut, va aconseguir arrencar als númides de l’Àfrica occidental un encinglerat turó sobre el mar per a fundar una ciutat, i així nasqué Cartago. Fou tanta la seva prosperitat que aquesta colònia fenícia, durant segles, va imposar la seva hegemonia a la Mediterrània Occidental. Finalment, però, es va veure implicada en un dels enfrontaments més èpics de tots els temps: les Guerres Púniques, que la van enfrontar amb els romans. No obstant això, tot i caure sota la dominació romana, Cartago va recuperar el seu antic esplendor i es va convertir en la metròpoli més important de l’Àfrica occidental. Una vegada desaparegut l’Imperi d’Occident, Cartago va acollir un dels pobles germànics més bel·licosos que mai van desafiar l’autoritat de Roma. Tant és així que el record de les salvatges actuacions que van cometre els reis d’aquest poble –els vàndals– va donar lloc a una nova paraula abans inexistent: “vandalisme”. Després d’això, Cartago va passar per les mans de bizantins i va continuar prosperant fins que, amb l’arribada dels àrabs, la capitalitat de la regió es va traslladar a la ciutat de Tunis. Cartago va decaure i fou abandonada, però Tunísia va continuar florint. Per tot això, aquest país compta amb un dels més rics i variats patrimonis arqueològics de la Mediterrània.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 12 al 21 d'abril de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Líban, el país dels Senyors del Mar (grup complet)

Les petites dimensions de l’actual país del Líban no ens han d’enganyar, ja que aquesta petita franja de la costa del Mediterrani oriental va esdevenir d’una importància capital en el desenvolupament cultural del Pròxim Orient al llarg de tota la seva història i encara ho és avui en dia, actuant com a frontissa en els conflictes inherents a aquesta part del món. Ja des del Neolític, però especialment durant el Bronze, les ciutats cananees van crear un sistema de ciutats-estat que controlaven no tant sols els seus dominis immediats sinó, i sobretot, totes les rutes comercials de l’Orient antic, convertint-les en objecte de desig de totes les potències de la zona, tal i com demostren les intenses relacions que es van establir tant amb els egipcis com amb els mitànnics i els hitites els quals, ja fos per pacte o per conquesta van voler fer-se seva aquesta importantíssima font de riquesa. Durant l’Edat del Ferro la situació va continuar igual tot i que amb la nomenclatura canviada; els antics cananeus van passar a ser els “nous” fenicis, però la cultura i la seva importància es va mantenir; nous regnes i imperis com Israel, Pèrsia o l’Egipte dels darrers temps, van continuar volent fer-se amb el control d’aquest territori, fins que uns i altres van caure primer en mans d’Alexandre i, finalment dels romans que van voler reconèixer la importància de la zona construint-hi el  temple romà més gran del món, el de Júpiter a Baalbek. Més endavant, Bizanci primer (s. V-VI) i els omeies després (s. VII-VIII) van ocupar la zona fins a l’arribada dels creuats al s. XI que van fer de Trípoli una de les ciutats més importants en la defensa dels sants llocs, així com en molts altres antics assentaments en els que podem veure l’ocupació creuada en impressionants esglésies i fortaleses. L’annexió per part de l’imperi otomà i la configuració actual després de la 1ªG.M. han fet del Líban un autèntic mosaic de cultures, llengües, ètnies i religions que li han donat un caràcter propi, però sense perdre mai la seva identitat com a poble de comerciants per excel·lència; avui, com fa milers d’anys, els libanesos són autèntics descendents dels cananeus i dels fenicis; són els Senyors del Mar.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 13 al 19 d'abril de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Nàpols, Pompeia, Herculà i Paestum. Sota les cendres del volcà (grup complet)

La tràgica erupció del Vesuvi esdevinguda sobre les ciutats del Vesuvi l’agost del 79 presenta el contrapunt positiu de permetre’ns, avui dia, passejar pels mateixos carrers que ho feien els romans ara fa gairebé 2.000 anys. Amb una notable diferència, però: el silenci que cau sobre aquestes ruïnes tan bon punt sortim de la Via dell’Abbondanza no era el tret característic de la vida d’aquells carrers a l’antiguitat, molt més animats i sorollosos del que pensem. En aquest viatge redescobrirem el dia a dia dels antics romans, de la mà del Dr. Carles Buenacasa, especialista en món clàssic i autor de diverses monografies sobre la història i la vida quotidiana dels antics romans, i acompanyants sempre per la distant i imponent presència del Vesuvi, a qui el déu Vulcà mantingui adormit durant el nostre periple per la Campània!

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 26 al 30 d'abril de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

El Delta de l'Ebre japonès

Aprofitant el cicle d’activitats gastro-culturals Cuinem [i mengem] la història que fem a Arqueonet, el qual està dedicat enguany a les cultures de l’Àsia Oriental, farem una excursió al Delta de l’Ebre de temàtica japonesa el cap de setmana del 4 al 5 de maig, en plena primavera. A través d’aquesta sortida descobrirem el fascinant món dels bonsais, la gastronomia japonesa més actual, un sake que es produeix a la zona de conreu d’arròs del nostre país, el procés de conreu i de tractament de l’arròs a les terres de l’Ebre en comparació amb els mètodes orientals, i finalment una activitat en catamarà per les costes de l’Ametlla de Mar, podent nedar amb tonyines i descobrint les característiques d’aquests grans peixos, tant apreciats al Japó per als seus característics sushis i sashimis.

 

Professor acompanyant: Roger Bonafont

Del 4 al 5 de maig de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos, a la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa (grup complet)

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 10 al 12 de maig de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Marroc. Loest llunyà de l'Àfrica (grup complet)

Des de temps remots, s’hi han establert grups humans també molt diversos. Al llarg de la història, aquestes poblacions han anat construint un curiós mosaic cultural on s’hi apleguen pobles procedents de l’interior d’Àfrica, cartaginesos, romans, berebers, jueus, àrabs i europeus... Recórrer el país a la recerca dels principals testimonis d’aquest ric mosaic humà i cultural és un dels objectius d’aquesta ruta. Una ruta on volem donar a conèixer el passat i el present del Marroc, mentre passegem per les medines i mercats d’algunes de les ciutats més belles del país com Meknes, Fes i Marràqueix, la ciutat que dóna nom al país. També volem descobrir al viatger els magnífics espais del desert, on els capricis del vent i la sorra han creat alguns dels indrets més impressionants de la geografia marroquina i on podrem experimentar la pau, la bellesa i el silenci del gran desert d’Àfrica: el Sàhara. Abans d’arribar-hi, però, haurem de travessar la serralada de l’Atles en direcció a la terra del poble bereber, és a dir, el gran sud. Allí ens esperarà un dels patrimonis arquitectònics més valuosos del país: les imponents kashbaes construïdes amb fang a les valls meridionals de l’Atles.

 

Professor acompanyant: David Rull

De l'11 al 19 de maig de 2019

(possibilitat d'extensió fins al 24 de maig)

Polseu aquí per veure el programa

 

L'esperit de la Toscana i la Umbria

Aquest viatge està pensat per poder estudiar i entendre les arrels artístiques de la Toscana i la Umbria i la seva esplendor a l'època del Renaixement (segles XV i XVI). Visitarem des d'Arezzo, alguns dels grans centres artístics de la Toscana i voltants: Siena, Monteoliveto Maggiore, Urbino, Rimini, Sansepolcro, Cortona, etc. I des d'Assís, visitarem les ciutats i pobles més bonics de la Umbria i les seves joies artístiques: Spello, Foligno, Montefalco, Spoleto, Perugia i Orvieto. Finalment, retornarem a la Toscana per visitar Prato i Lucca, dues ciutats plenes d'art i encant.

 

Professor acompanyant: Eloi de Tera

Del 13 al 22 de maig de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Jordània, a la recerca del regne nabateu

Jordània ofereix el que poques destinacions poden oferir: un viatge no només en l’espai, sinó també en el temps. En l’espai perquè viatjar a Orient és posar-se en contacte amb un món diferent, ple d’emocions i sensacions per descobrir. I en el temps perquè a través de la seva riquesa cultural podem conèixer els escenaris d’alguns dels episodis més importants de la història de la humanitat. En efecte, quan els humans fa uns 10.000 anys van decidir deixar de ser nòmades per convertir-se en sedentaris i iniciar així el procés que conduiria a la civilització, ho farien molt a prop de Petra. Molt més tard, quan els jueus van sortir del desert fugint de la ira del faraó, van poder contemplar la seva Terra Promesa des del Mont Nebo, on Moisès va ser enterrat. I encara més tard, quan els romans van conquerir Petra i van posar punt i final al darrer regne independent de la zona, van reorganitzar la regió i la van batejar com a l’Aràbia Feliç. I no els hi faltava raó: Petra primer i Bosra i Palmira després, van ser les ciutats claus en una de les més grans rutes comercials de la història: la Ruta de la Seda. Per aquesta ruta passaven el més increïbles i valuosos productes que el món d’aquella època podia disposar: or, encens, mirra, seda, lapislàtzuli… i ciutats com Petra, però també Amman o Jerash van prosperar i gaudir d’aquest comerç fins a convertir-se en autèntiques metròpolis plenes del luxe i glamur romà i oriental. Encara que fascinant, no tant sols la història antiga hi és present a Jordània; episodis més recents com la caiguda de l’imperi otomà amb la lluita entre àrabs i turcs liderats pel famós Lawrence d’Aràbia van tenir escenaris tan fabulosos com l’impressionat desert del WadiRum o les platges d’Àqaba. I darrerament, en el sempre convuls panorama pròxim-oriental, la monarquia haiximita de Jordània està sent clau en mantenir l’ordre i l’estabilitat de la zona.  Però Jordània no és només una destinació per aprendre història; espais com Wadi Rum, la Mar Morta, el fons submarí de la Mar Roja o la mateixa Petra són alguns dels escenaris més impressionants que ens pot oferir la natura. Realment, Jordània és una terra de meravelles on la natura i la història es reuneixen per oferir un país inigualable i obert a tots aquells que vulguin descobrir antigues civilitzacions però també noves sensacions.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 6 al 13 de juliol de 2019

Polseu aquí per veure el programa

Inici  |  Coneixeu-nos  |  Equip  |  Activitats  |  Col·laboracions  |  Enllaços  |  Contacte  |  Novetats  |  Agenda  |  Recursos

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352