Inici |   Coneixeu-nos   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Viatges d'autor

El concepte 'Viatges d'autor' d'Arqueonet

Arqueonet es caracteritza per donar a conèixer la història i les cultures d’una forma diferent a l'habitual: amb dinamisme, rigorositat i a l’abast de tothom. I els viatges no s'escapen d'aquesta filosofia. El nostre equip de reconeguts professors especialistes dissenyen rutes originals, fora dels circuits turístics habituals, i ens acompanyen durant el viatge apropant-nos a les cultures que visitem d'una manera amena i divulgativa alhora que formativa. Amb nosaltres cada professor visita aquells destins en els que és especialista. Així mateix comptem amb el recolzament de les millors agències col·laboradores que ens garanteixen tot un seguit d'exclusius serveis per a gaudir al màxim del viatge.

 

Convertiu el vostre viatge en quelcom més

i gaudiu d’una experiència diferent

tot coneixent els orígens de la nostra història.

 

Si voleu continuar entrant en el nostre concepte, us recomanem que doneu una ullada als programes dels viatges que hem anat fent fins ara i també als àlbums de fotos de cadascun d'ells.

 

Viatges 2014   |   Viatges 2015   |   Viatges 2016

Viatges 2017   |   Viatges 2018   |   Viatges 2019

 

Serveis d'autor

En general, els viatges d'autor d'Arqueonet sempre inclouen els següents serveis:

  • Selecció de les millors agències de viatges organitzadores
  • Trobada prèvia del grup que viatjarà, unes tres setmanes abans de la sortida, en la que es fa una xerrada de presentació per part del professor especialista i es resol personalment qualsevol dubte cultural o pràctic
  • Curs previ sobre la cultura que es visitarà, en funció de la programació de cursos de l'Aula Arqueonet
  • Dossier cultural en format digital en pen drive, descarregable a PC's, netbooks, tablets, smartphones, ...
  • Guiatge d'un professor especialista amb amenes xerrades in situ durant el viatge i altres sorpreses

Informació i reserves

Per més informació i reserves contacteu amb nosaltres, través de qüalsevol de les vies següents:

  • Clicant aquí
  • Per e-mail: a l'adreça arqueonet@arqueonet.net, indicant el Nom, Cognoms, e-mail i telèfon de contacte
  • Via telèfon als números: 937423014 - 667013352.
  • Presencialment, a la nostra seu del carrer Sepúlveda 79 de Barcelona

 

Programació de l'any 2020

 

Sudan, rere les petjades dels faraons negres

A la riba oest del Nil, en front de la ciutat d’Assuan, es troba la necròpolis de Qubbet el-Hawa. En aquest remot indret a tocar de la primera cataracta s’hi amaga el petit hipogeu de Herkhuf, un noble i explorador egipci que a finals del Regne Antic va emprendre diversos viatges a l’interior de Núbia, és a dir, el que avui coneixem com a Sudan o, més recentment, República de Sudan. El viatger egipci va deixar testimoni dels seus viatges en el mur exterior de la seva tomba i d’aquesta manera va donar lloc a una de les cròniques de viatges més antigues de la humanitat, alhora que a una de les primeres descripcions del territori nubi i els seus habitants. Més de quaranta segles després seguirem les petjades de l’explorador egipci i viatjarem de nou aquest territori. El nostre punt de partida no serà, però, la ciutat d’Assuan sinó la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc a Khartum. El nostre propòsit serà resseguir bona part del curs mig del gran riu d’Àfrica des de la unió dels dos rius fins a la quarta cataracta. Viatjarem a la recerca d’un passat que sovint s’entrellaça amb el del veí Egipte i que a cavall dels segles VIII-VII a.C. va veure néixer als reis de la dinastia kushita: els faraons negres. Seguint el fil de la història descobrirem temples, tombes i piràmides, lluny d’Egipte i en indrets insòlits. També descobrirem la bellesa dels paisatges desèrtics que hi ha a les ribes del Nil i coneixerem als habitants d’aquestes llunyanes terres.

 

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 25 de gener al 5 de febrer de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Chad. Ennedi, Oasis, Tribus

Viaje pionero por la República de Chad que combina naturaleza, etnografía e historia. El viaje transcurrirá por el desierto más bello del Sahara según muchos expertos en desiertos del mundo. El Ennedi es un gran museo al aire libre. Desde Ndjamena recorreremos oasis, ciudades caravaneras y zonas aisladas donde las arenas gobiernan. En estas tierras extremas se conservan pinturas rupestres que nos hablan de un Sahara verde y abundante. El nomadismo sigue vivo como en tiempos coloniales, Chad no deja indiferente, es una última frontera, bella, indómita y apasionante. El viaje estará acompañado por un experto en desiertos, naturaleza extrema y culturas nómadas. Inmersión al corazón del Sahara más virgen.

 

Professora acompanyant: Begoña Fernández-Colmeiro

De l'1 al 17 de febrer de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Sudan del Sud. Ruta etnogràfica

Ruta etnográfica por el país más joven del mundo. Sudán del Sur, independizado de Sudán en julio de 2011, fue Ecuatoria durante más de un siglo. En este territorio, entre Uganda y Etiopía se realizó un ‘experimento’ sociológico entre 1916 y 1946 llamado ‘Distrito Cerrado’ donde se cerró por completo la entrada de influencias europeas al territorio. Hablamos de escuelas, misioneros, hospitales e incluso de la construcción de carreteras. Esta política llevada a cabo por la administración colonial británica que gobernaba de Cairo hasta Ciudad del Cabo, marcó para siempre el destino de los pueblos tribales de esta región de África. 30 años de aislamiento preservaron formas de vida autóctonas que han llegado hasta nuestros días. Este viaje recorre la historia de Ecuatoria, desde la penetración nilótica hasta la guerra por la Independencia. A través de 12 grupos étnicos distintos descubriremos las esencias culturales del Continente Africano.

 

Professor acompanyant: Joan Riera

Del 29 de febrer al 14 de març de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos. A la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 4 al 6 de setembre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Vindolanda. La vida dels soldats al mur d’Adrià

L’any 122, regnant Adrià, l’emperador viatger, l’Imperi romà es trobava al zenit del seu poder. Aquest monarca havia heretat del seu predecessor, Trajà, un Imperi en la seva màxima expansió amb quatre províncies de recent incorporació: la Dàcia, l’Aràbia Pètria, l’Armènia i la Mesopotàmia. Ara bé, uns territoris tan extensos necessitaven d’unes fronteres sòlides. Per tant, Adrià es va negar a continuar la política expansionista dels decennis precedents i es va decantar per una consolidació dels límits de l’Imperi. I així doncs, dirigint els seus ulls vers els confins més remots dels seus dominis, vers la sempre emboirada Escòcia, va decidir protegir amb el famós Mur que durà el seu nom els territoris més septentrionals del seu Imperi, sempre exposats als atacs dels bel·ligerants pictes. Dins la xarxa de campaments que es van crear per a reforçar aquesta infraestructura defensiva, ben aviat va destacar Vindolanda, famosa per les cartes dels seus soldats, que ens il·lustren sobre un ampli repertori de preocupacions i somnis d’aquests legionaris que, literalment, estaven estacionats en els límits del món conegut.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 24 al 27 de setembre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos. A la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa (grup complet)

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 2 al 4 d'octubre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Expedició a Extremadura. Arqueologia, història i natura

A Arqueonet volem que els nostres viatgers i viatgeres gaudeixin, al màxim, de les vivències, somnis i històries compreses en tot periple dissenyat i preparat pel nostre equip de professionals. És per això que, com a novetat en el món del viatge, el present itinerari està concebut, dissenyat i guiat per un assessor científic i tècnic; un reconegut arqueòleg, naturalista, explorador i professor universitari que, juntament amb el nostre equip, està a total disposició de l’expedicionari: parlem del Jordi Serrallonga.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 7 al 12 d'octubre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Angola. Tribus, natura i arquitectura colonial

Al bon viatger solen fascinar els llocs que desprenen una aroma i sabor nous. Angola té això, és un país gran, enorme; desconegut per la resta del món, però això canviarà en breu. Cal anar-hi ara que està en efervescència de canvi per degustar l'herència d'una brutal guerra civil, absurda i massa llarga, i del passat colonial, encara molt present entre mulats, negres i blancs torrats. El pes de la història hi és i marca el present i no sabem fins a quin punt el futur, però la seva naturalesa s'està recuperant i els pobles tribals ramaders del sud segueixen resistint a la seva manera els temps canviants. Angola és un país que s'està reinventant, és fascinant i misteriós i val la pena explorar-lo amb un bon guia local.

 

Professora acompanyant: Joan Riera

Del 7 al 24 d'octubre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Pompeia i la Campània més desconeguda

La Campània, la regió conformada per les fèrtils terres entorn el Vesuvi, no només és rica per la llegendària fertilitat dels seus camps, sinó també per l’abundància i qualitat dels seus jaciments arqueològics. D’entre tots ells, destaca, molt especialment, Pompeia, un jaciment que molts han visitat però que encara es capaç de deparar sorpreses per aquells que no li han pogut dedicar tot el temps que les seves extraordinàries dimensions requereix. En aquest viatge, doncs, per una banda, us proposem visitar els racons menys coneguts d’aquesta antiga ciutat i, per l’altra, us farem conèixer altres jaciments que tampoc no acostumen a rebre massa atenció per part dels turistes convencionals, com és el cas de la vil·la Regina de Boscoreale, del port comercial de Pozzuoli, del mitreu i l’amfiteatre de Càpua, o de les platges de la costiera amalfitana, uns sinuosos relleus que van seguir, ni més ni menys, que Ulisses i la seva tropa d’esforçats mariners.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 9 al 13 d'octubre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Israel, història i arqueologia del poble escollit

No hi ha cap país al món com Israel; en cap altre lloc de la terra hi ha tanta història acumulada, tant sentiment, tanta espiritualitat, tantes il·lusions i tantes decepcions com aquí. Des del naixement del neolític fins a la conquesta romana i des de les croades fins a les intifades, la terra d’Israel ha vist passar a tots els grans imperis de la història i cada un d’ells ha deixat la seva empremta tant en el passat com en el present. Al llarg d’aquest viatge, i de la mà de la història i l’arqueologia, repassarem alguns dels moments més importants de la història d’aquest poble, visitarem els seus jaciments més representatius, recrearem batalles èpiques i corroborarem (o no) alguns dels episodis descrits a tant a l’Antic com al Nou Testament. Aquest no és un viatge a la recerca de la fe, sinó de la història i utilitzarem tots els mitjans per intentar donar respostes a algunes qüestions que potser, alteraran la història que fins ara teníem de la història i l’arqueologia del poble escollit.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 12 al 22 d'octubre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Via Àpia Traiana: de Brindisi a Roma

La via Àpia fou la ruta més important emprada pels romans per viatjar des de Roma fins a Grècia, previ embarcament a Brindisi. I és que, els senadors de l’antiga Roma, apassionats per la cultura i la civilització hel·lèniques, quan volien visitar la península grega, els resultava més còmode seguir la ruta terrestre des de Roma, salpar des de Brindisi i, travessant l’Adriàtic pel seu tram més estret, desembarcar a Dürres (a Albània). Des d’allà, la via Egnàtia els duia, seguint un traçat força horitzontal, vers Constantinoble. Més endavant, en temps de Trajà (s. II dC), el traçat de la via Àpia es va perfeccionar amb la construcció d’un brancal marítim, la via Traiana, que duia un traçat més litoral, entre Brindisi i Ordònia. Les ciutats per on passaven aquestes vies van créixer d’una manera tant extraordinària que, avui dia, són nombrosos els jaciments arqueològics que donen testimoni de la seva passada grandesa.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 24 d'octubre a l'1 de novembre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Marroc, l’oest llunyà d’Àfrica

De les dunes daurades de l’Erg Chebbi als cims nevats de la serralada de l’Atles, Marroc és un país de contrastos, de llums, de colors, de gent hospitalària i de grans espais naturals. En efecte, el país d’Al-Maghrib al-Aqsa –és a dir, de l’Oest Llunyà– és un indret amb una geografia diversa i rica on, des de temps remots, s’hi han establert grups humans també molt diversos. Al llarg de la història, aquestes poblacions han anat construint un curiós mosaic cultural on s’hi apleguen pobles procedents de l’interior d’Àfrica, cartaginesos, romans, berebers, jueus, àrabs i europeus... Recórrer el país a la recerca dels principals testimonis d’aquest ric mosaic humà i cultural és un dels objectius d’aquesta ruta. Una ruta on volem donar a conèixer el passat i el present del Marroc, mentre passegem per les medines i mercats d’algunes de les ciutats més belles del país com Meknes, Fes i Marràqueix, la ciutat que dóna nom al país. També volem descobrir al viatger els magnífics espais del desert, on els capricis del vent i la sorra han creat alguns dels indrets més impressionants de la geografia marroquina i on podrem experimentar la pau, la bellesa i el silenci del gran desert d’Àfrica: el Sàhara. Abans d’arribar-hi, però, haurem de travessar la serralada de l’Atles en direcció a la terra del poble bereber, és a dir, el gran sud. Allí ens esperarà un dels patrimonis arquitectònics més valuosos del país: les imponents kasbahs construïdes amb fang a les valls meridionals de l’Atles.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 13 al 21 de novembre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Ràvenna i Aquileia. Les meravelles del mosaic paleocristà

Qualsevol de les ciutats d’Itàlia és com un museu a l’aire lliure amb els palaus de les seves principesques famílies, les enormes catedrals que s’enlairen fins a gairebé tocar el cel, les fonts monumentals i les escultures de marbre que, a tort i a dret, embelleixen places, porxos i portalades. En aquesta ocasió, dirigirem les nostres passes vers una de les zones amb major antiguitat de la península itàlica: la vall del Po, una regió que va veure néixer Virgili, el més gran dels poetes antics, i a on els etruscs van ubicar la seva colònia d’Àdria per tal de donar una sortida al mar a la ruta de l’ambre nord-europea. Per cert, endevineu d’on ve el nom del mar Adriàtic? En el viatge que us proposem visitarem dues de les ciutats més interessants de la planura padana: Ravenna, la capital del mosaic antic i, també, de la dominació bizantina a Itàlia: i Aquileia, la principal base militar per a frenar qualsevol intent d’assaltar Itàlia des de l’Est.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 4 al 8 de desembre de 2020

Polseu aquí per veure el programa

 

Illes Galápagos. Rere la petja d’en Charles R. Darwin

Al segle XIX un naturalista de renom, Charles Robert Darwin, va arribar a les Illes Galápagos embarcat en el famós HMS Beagle. Gràcies a les observacions que va realitzar en aquest mític arxipèlag, al costat de moltes altres experiències i estudis, anys més tard desenvoluparia una idea que va canviar per sempre no només la història de la ciència sinó també la història i pensament de la humanitat: la Teoria de l’Evolució. En Jordi Serrallonga ens  proposa un viatge naturalista per seguir la petja d’en Darwin a les Illes Galápagos  i les conclusions que el van portar, el 1859, a escriure “L’Origen de les Espècies”). És un viatge que segueix una ruta nova i exclusiva. Així, a Galápagos ens oblidarem dels tradicionals creuers per recórrer les illes amb base a terra ferma. Els viatgers entraran en contacte de forma més directa i intensa amb el patrimoni natural d’aquestes illes que van canviar la nostra forma de veure i entendre el món; descobrirem el mateix gran laboratori de la biodiversitat que, un segle i mig més tard, encara es manté intacte als nostres ulls. Paisatges, fauna, emocions, coneixement... l’aventura de la ciència us espera en un escenari únic al món: les Illes Galápagos.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 26 de desembre de 2020 al 5 de gener de 2021

Polseu aquí per veure el programa

 

Egipte, cap d’any a la vora del Nil

Després d’uns anys convulsos, l’estabilitat sembla que ha arribat a Egipte i el país dels faraons es disposa a rebre amb els braços oberts a tots els amants d’aquesta fascinant civilització. Aquest retorn a Egipte ha estat llargament esperat per molta gent i conscients d’això, hem preparat un viatge molt complert en el que a més de les visites habituals hem inclòs algunes visites a llocs excepcionals que habitualment estaven tancades des de feia dècades al turisme com la tomba de Seti I a la Vall dels Reis, la tomba de Nefertari a la Vall de les Reines, la piràmide Romboidal de Dahshur, la Piràmide d’Unis a Saqqara, la piràmide negra d’Amenemhat III a Hawara o el recent obert santuari del temple de Hatshepsut a Deir el Bahari. I tot això ho farem no tant sols en una època tant especial com el Cap d’Any sinó que ho farem en una Dahabeya, un dels més típics mitjans del transports egipcis des de fa segles i, sens dubte, la millor manera de gaudir del Nil. A més, gaudirem d’aquesta experiència en exclusiva, ja que la Dahabeya estarà totalment al nostre servei i sols pel nostre reduït grup d’afortunats viatgers. Segueix-nos en aquest retorn a Egipte i gaudeix de les colossals piràmides, de les espectaculars tombes de Tebes, dels impressionants temples, de les meravelloses vistes del Nil i de la increïble gent d’aquest mil·lenari país.

 

Professor acompanyant: Marc Orriols

Del 26 de desembre de 2020 al 5 de gener de 2021

Polseu aquí per veure el programa

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352