Inici |   Coneixeu-nos   |   Novetats   |   Agenda d'activitats   |   Contacte

Esteu a Arqueonet.net > Viatges d'autor

Viatges d'autor

El concepte 'Viatges d'autor' d'Arqueonet

Arqueonet es caracteritza per donar a conèixer la història i les cultures d’una forma diferent a l'habitual: amb dinamisme, rigorositat i a l’abast de tothom. I els viatges no s'escapen d'aquesta filosofia. El nostre equip de reconeguts professors especialistes dissenyen rutes originals, fora dels circuits turístics habituals, i ens acompanyen durant el viatge apropant-nos a les cultures que visitem d'una manera amena i divulgativa alhora que formativa. Amb nosaltres cada professor visita aquells destins en els que és especialista. Així mateix comptem amb el recolzament de les millors agències col·laboradores que ens garanteixen tot un seguit d'exclusius serveis per a gaudir al màxim del viatge.

 

Convertiu el vostre viatge en quelcom més

i gaudiu d’una experiència diferent

tot coneixent els orígens de la nostra història.

 

Si voleu continuar entrant en el nostre concepte, us recomanem que doneu una ullada als programes dels viatges que hem anat fent fins ara i també als àlbums de fotos de cadascun d'ells.

 

Viatges 2014   |   Viatges 2015   |   Viatges 2016

Viatges 2017   |   Viatges 2018 (fets fins ara)

 

Serveis d'autor

En general, els viatges d'autor d'Arqueonet sempre inclouen els següents serveis:

  • Selecció de les millors agències de viatges organitzadores
  • Trobada prèvia del grup que viatjarà, unes tres setmanes abans de la sortida, en la que es fa una xerrada de presentació per part del professor especialista i es resol personalment qualsevol dubte cultural o pràctic
  • Curs previ sobre la cultura que es visitarà, en funció de la programació de cursos de l'Aula Arqueonet
  • Dossier cultural en format digital en pen drive, descarregable a PC's, netbooks, tablets, smartphones, ...
  • Guiatge d'un professor especialista amb amenes xerrades in situ durant el viatge i altres sorpreses

Informació i reserves

Per més informació i reserves contacteu amb nosaltres, través de qüalsevol de les vies següents:

 

Programació de finals de 2018 i de 2019

 

Roma, ciutat de cèsars i de papes

Aquesta sortida a Roma permetrà obtenir un coneixement més profund i detallat dels monuments d’una ciutat que va arribar a ser caput mundi, és a dir, el “cap” visible d’un món que abastava des dels deserts sirians fins als extrems dels “Confins de la Terra” (Finisterre). Seguirem l’evolució del tramat urbà des del moment en què Ròmul va dotar de muralla a les cabanes de pastors del Palatí per a controlar el mercat de la carn al fòrum boari fins al dia en què, per obra de la influència de la religió cristiana, la ciutat dels Cèsars va esdevenir la “Ciutat Eterna” dels papes. Així doncs, des de la riba mateixa del Tíber, pujarem pels vessants del Campidoglio per a gaudir de les vistes tant del teatre de Marcel com dels fòrums de Roma i ens mourem pels voltants del Coliseu, les Termes de Caracal·la i els majestuosos edificis del Camp de Mart (el Panteó d’Agripa, els mausoleus d’August i d’Adrià i l’Ara pacis d’August)... entre moltes altres meravelles. Per últim, també gaudirem de l’oportunitat de passejar, com un romà antic, entre les restes monumentals d’Òstia.

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

Del 31 d'octubre al 7 de novembre de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Puglia i Basilicata, l'Itàlia més desconeguda (grup complet)

En aquesta ocasió us proposem un viatge al “tacó de la bota d’Itàlia”, una de les regions més desconegudes de la península Italiana, a la riba de l’Adriàtic i en el lloc en què Itàlia s’apropa més a la península Balcànica; tan sols 80 km separen Otranto d’Àlbània. Els habitants preromans van construir a la zona dòlmens i menhirs que avui estan integrats en l’arquitectura domèstica i religiosa dels edificis de la zona. A l’època històrica, la regió fou habitada pels daunis, messapis i iapigis, amb els quals els espartans es van enfrontar per a poder fundar Tàrent (706 aC). Els romans van conquerir la zona a partir del s. IV aC i van privilegiar Bríndisi com a port principal pels vaixells que cada dia creuaven l’Adriàtic vers els ports epirotes i grecs. Moltes de les ciutats avui dia importants a la zona (cas de Lecce o Bari) són fundacions romanes i encara preserven restes monumentals d’aquells temps. Amb la caiguda de l’Imperi romà d’Occident, aquestes terres van passar per mans de sarraïns, bizantins i, finalment, normands (quan al s. XI es va constituir el regne de Nàpols i Sicília). A la Puglia es troben algunes de les construccions civils més rellevants de l’Europa medieval, com ara el Castel del Monte o l’Abadia de Cerrate, però també acull algunes construccions més modestes, tot i que de gran interès artístic, cas de Matera, famós per les seves esglésies excavades dins la roca, o d’Alberobello, amb les seves curioses cases amb elevades teulades còniques. Són moltes les sorpreses que ens depararà aquest viatge i us animem a què ens acompanyeu per a descobrir-les... i gaudir-les!!

 

Professor acompanyant: Carles Buenacasa

De l'1 al 9 de desembre de 2018

Polseu aquí per veure el programa

 

Oman, encens, muntanyes, valls i deserts al sud d’Aràbia

Situat en l'extrem sud-oriental de la Península Aràbiga i protegit pel temible desert de Rub Al Khali, al nord, els mars d'Oman i Aràbia, a l'est i al sud, el sultanat d'Oman ha estat un important i estratègic centre comercial en el qual s'han donat trobada Orienti i Occident, perses i egipcis, portuguesos, indis i àrabs… des de temps immemorials. De la mà del comerç i, especialment, de la resina d'encens  que antany van produir els arbres  de la zona més meridional del país, Oman també va ser un lloc determinant per a la difusió de l'Islam cap a Orient. Però el país de l'encens, la diorita i el comerç també posseeix alguns dels espais naturals més bells i millor preservats de la Península Aràbiga: els deserts de sorra de Rub Al Khali i Wahiba, les serralades de Djebel Akhdar i Djebel Shams –que coronen el país amb cims de més de tres mil metres– i espectaculars valls com el Wadi Ghul o el Wadi Bani Auf. Així mateix, en el marc d'aquests magnífics paratges podrem descobrir l'herència cultural i arquitectònica de les antigues tribus del sud d'Aràbia.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 26 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Cambodja, mítica i autèntica (grup complet)

Víctima de les guerres de la segona meitat del segle XX al sud-est asiàtic i desconeguda durant anys, una ja pacificada Cambodja viu un renaixement econòmic, cultural i turístic en el segle XXI de la mà dels seus tresors culturals i la bellesa de la seva geografia. Cambodja és un país que alberga una història fascinant i que anirem desvetllant al llarg del viatge, on coneixerem l'esplèndid llegat de les cultures pre-angkorianas, la impressionant civilització d'Angkor, el llegat colonial francès i la tràgica herència dels Khemers Rojos. Així mateix, la història també deixarà pas als bells paisatges del país, amb la seva dinàmica capital Phnom Penh, els seus arrossars, els seus boscos de bambú i els seus pobles flotants, tot això en un entorn fluvial dominat pel gran riu Mekong. Us convidem, per tant, a conèixer un país meravellós, amb un llegat cultural i arqueològic impressionant que no trobarem en cap altre lloc del món.

 

Professor acompanyant: Daniel Gomà

Del 26 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Els secrets de l'Emilia Romagna i Màntua

Aquest curs-viatge està pensant per conèixer una de les zones menys turístiques d'Itàlia, l'Emilia Romagna, però que conté tresors artístics sorprenents. A Bologna veurem una de les obres de joventut de Miquel Àngel, la magnífica cappella Bentivoglio, l'Oratori de Santa Cecília (la “Capella Sixtina bolonyesa”) o l'increible Compianto de Niccolò dell'Arca, entre d'altres. Visitarem la ciutat d'or, Ravenna, joia del món bizantí i testimonti d'una época imperial avui gairebé desapareguda. A continuació descobrirem els grans cicles murals del Renaixement que amaguen alguns dels castells del Ducat de Parma, una joia absolutament desconeguda, i visitarem els conjunts més rellevants de la ciutat de Parma amb obres del Parmigianino. Com la Cambra de San Polo, el Duomo i el magnífic Baptisteri. Finalment, viatjarem a la Llombardia per admirar la ciutat de Màntua, centre imperdible de la cultura renaixentista amb obres clau de tots els temps, la Cambra dels Esposos d'Andrea Mantegna i la Sala dels Gegants de Giulio Romano. Dos conjunts murals, només pel quals ja valdria la pena aquest viatge.

 

Professor acompanyant: Eloi de Tera

Del 21 al 29 de gener de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Sudan i Egipte. L'antiga Núbia

A la riba oest del Nil, en front de la ciutat d’Assuan, es troba la necròpolis de Qubbet el-Hawa. En aquest remot indret a tocar de la primera cataracta s’hi amaga el petit hipogeu de Herkhuf, un noble i explorador egipci que a finals del Regne Antic va emprendre diversos viatges a l’interior de Núbia, és a dir, el que avui coneixem com a Sudan o, més recentment, República de Sudan. El viatger egipci va deixar testimoni dels seus viatges en el mur exterior de la seva tomba i d’aquesta manera va donar lloc a una de les cròniques de viatges més antigues de la humanitat, alhora que a una de les primeres descripcions del territori nubi i els seus habitants. Més de quaranta segles després seguirem les petjades de l’explorador egipci i viatjarem de nou aquest territori. El nostre punt de partida no serà, però, la ciutat d’Assuan sinó la confluència entre el Nil Blau i el Nil Blanc a Khartum. El nostre propòsit serà resseguir bona part del curs mig del gran riu d’Àfrica des de la unió dels dos rius fins a la quarta cataracta. Viatjarem a la recerca d’un passat que sovint s’entrellaça amb el del veí Egipte i que a cavall dels segles VIII-VII a.C. va veure néixer als reis de la dinastia kushita: els faraons negres. Seguint el fil de la història descobrirem temples, tombes i piràmides, lluny d’Egipte i en indrets insòlits. També descobrirem la bellesa dels paisatges desèrtics que hi ha a les ribes del Nil i coneixerem als habitants d’aquestes llunyanes terres.

 

Professor acompanyant: David Rull

Del 25 de gener al 5 de febrer de 2019

(possibilitat d'extensió fins al 8 de febrer)

Polseu aquí per veure el programa

 

Egipte. Retorn a la terra dels faraons

Després d’uns anys convulsos, l’estabilitat sembla que ha arribat a Egipte i el país dels faraons es disposa a rebre amb els braços oberts a tots els amants d’aquesta fascinant civilització. Aquest retorn a Egipte ha estat llargament esperat per molta gent i conscients d’això, hem preparat un viatge molt complert en el que a més de les visites habituals hem inclòs algunes visites a llocs excepcionals que habitualment estaven tancades des de feia dècades al turisme com la tomba de Sethy I a la Vall dels Reis, la tomba de Nefertari a la Vall de les Reines, la piràmide Romboidal de Dahshur, la Piràmide d’Unis a Saqqara, la piràmide negra d’Amenemhat III a Hawara o el recent obert santuari del temple de Hatshepsut a Deir el Bahari. A més, hem inclòs també una visita al uadi el-Hitan, la Vall de les Balenes, a prop de l’oasi de El-Faium per contemplar, en ple desert, els espectaculars fòssils d’una de les espècies que van donar lloc a les balenes actuals. Segueix-nos en aquest retorn a Egipte i gaudeix de les colossals piràmides, de les espectaculars tombes de Tebes, dels impressionants temples, de les meravelloses vistes del Nil i de la increïble gent d’aquest mil·lenari país.

 

Professor acompanyant: Marc Orriols

Del 26 de febrer al 6 de març de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Israel, història i arqueologia del poble escollit

No hi ha cap país al món com Israel; en cap altre lloc de la terra hi ha tanta història acumulada, tant sentiment, tanta espiritualitat, tantes il·lusions i tantes decepcions com aquí. Des del naixement del neolític fins a la conquesta romana i des de les croades fins a les intifades, la terra d’Israel ha vist passar a tots els grans imperis de la història i cada un d’ells ha deixat la seva empremta tant en el passat com en el present.

 

Professor acompanyant: Felip Masó

Del 18 al 31 de març de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Atapuerca i Burgos, a la recerca dels orígens de la Humanitat a Europa

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca, al llarg de les darreres dècades, han aportat un gran volum d'informació sobre els orígens i l'evolució de la Humanitat a Europa. És per això que presentem aquest viatge temàtic, i d'autor; una immillorable oportunitat per tal d'endinsar-nos en les descobertes arqueo-lògiques i paleontològiques realitzades a la Sima del Elefante, Galeria, Gran Dolina i Sima de los Huesos, a Burgos, però també a d'altres indrets del món. Amb una visita guiada als jaciments d'Atapuerca i al flamant Museo de la Evolución Humana, entre d'altres activitats, adoptarem el paper d'investigadors del passat.

 

Professor acompanyant: Jordi Serrallonga

Del 10 al 12 de maig de 2019

Polseu aquí per veure el programa

 

Marroc. Loest llunyà de l'Àfrica

Des de temps remots, s’hi han establert grups humans també molt diversos. Al llarg de la història, aquestes poblacions han anat construint un curiós mosaic cultural on s’hi apleguen pobles procedents de l’interior d’Àfrica, cartaginesos, romans, berebers, jueus, àrabs i europeus... Recórrer el país a la recerca dels principals testimonis d’aquest ric mosaic humà i cultural és un dels objectius d’aquesta ruta. Una ruta on volem donar a conèixer el passat i el present del Marroc, mentre passegem per les medines i mercats d’algunes de les ciutats més belles del país com Meknes, Fes i Marràqueix, la ciutat que dóna nom al país. També volem descobrir al viatger els magnífics espais del desert, on els capricis del vent i la sorra han creat alguns dels indrets més impressionants de la geografia marroquina i on podrem experimentar la pau, la bellesa i el silenci del gran desert d’Àfrica: el Sàhara. Abans d’arribar-hi, però, haurem de travessar la serralada de l’Atles en direcció a la terra del poble bereber, és a dir, el gran sud. Allí ens esperarà un dels patrimonis arquitectònics més valuosos del país: les imponents kashbaes construïdes amb fang a les valls meridionals de l’Atles.

 

Professor acompanyant: David Rull

De l'11 al 19 de maig de 2019

(possibilitat d'extensió fins al 24 de maig)

Polseu aquí per veure el programa

 

L'esperit de la Toscana i la Umbria

Aquest viatge està pensat per poder estudiar i entendre les arrels artístiques de la Toscana i la Umbria i la seva esplendor a l'època del Renaixement (segles XV i XVI). Visitarem des d'Arezzo, alguns dels grans centres artístics de la Toscana i voltants: Siena, Monteoliveto Maggiore, Urbino, Rimini, Sansepolcro, Cortona, etc. I des d'Assís, visitarem les ciutats i pobles més bonics de la Umbria i les seves joies artístiques: Spello, Foligno, Montefalco, Spoleto, Perugia i Orvieto. Finalment, retornarem a la Toscana per visitar Prato i Lucca, dues ciutats plenes d'art i encant.

 

Professor acompanyant: Eloi de Tera

Del 13 al 22 de maig de 2019

Polseu aquí per veure el programa

Inici  |  Coneixeu-nos  |  Equip  |  Activitats  |  Col·laboracions  |  Enllaços  |  Contacte  |  Novetats  |  Agenda  |  Recursos

Arqueonet Cultura, S.L.N.E. | Sepúlveda 79 - 08015 Barcelona | arqueonet@arqueonet.net | 93 742 30 14 | 667 013 352